Gyermekeknek ajánljuk

Cicus kirándul – Zenés, interaktív, rendhagyó környezetóra a közlekedésről. 

Manapság, gyakran idő hiányában autóval jutunk el sokfelé. Emiatt a gyerekek sokszor nem, vagy csak ritkán találkoznak a gyalogos közlekedéssel, a szabályokat pedig nem ismerik. Ebben szeretnénk hiánypótló segítséget nyújtani a szülőknek, pedagógusoknak.Ebben a mesejátékban a gyerekek is részt vehetnek különböző közlekedési játékokban, megismerkedhetnek közlekedési táblákkal, megtanulhatják a közlekedési eszközökön a helyes magatartást.

Kutyus és Cicus kirándulni készül, ám előtte bevásárolnak. Mivel gyalogosan közlekednek, Cicusnak meg kell tanulnia a közlekedési szabályokat. Kutyus készségesen elmagyarázza Cicusnak, hogyan kell biztonságosan közlekedni gyalogosan, és a gyerekeknek is megmutatják. A mese végére mindenki játékosan megtanulhatja, hogy mik a szabályok.

 

Cicus Kirándul

Tündérládikó – zenés, interaktív, rendhagyó környezetóra az erdő élővilágáról

A játékos környezetismereti mesejáték során olyan tudást sajátítanak el a gyerekek, amelyek kapcsolódnak az általános iskolai alsó tagozatos tananyaghoz. Az előadás során megismerhetik a magyarországi erdők felépítését, szintjeit, az ott élõ állatokat, és növényeket

Az előadásban ismert, a témához kapcsolódó mondókákkal, találós kérdésekkel, gyerekdalokkal tesszük az élményt még élvezetesebbé, melyeket a szereplőkkel énekelhetnek a nézők.

Harmat a tündérke, és Brúnó a manó együtt vigyázzák az erdõt. Harmat a növények õrzõje, Brúnó pedig az állatoké. Egy napon találkoznak a gyerekekkel és játszani kezdenek.Tanulnak az erdõrõl, és az erdő élővilágáról, különböző természeti jelenségekkel is találkoznak, megismerik az évszakokat. Megtudják mire van szüksége a növényeknek, és az állatoknak az életben maradáshoz és hogy milyen módon védekeznek az évszakok változásakor.

Tündérládikó

Elvarázsolt mesedoboz

Ripsz ( bohóc ), Ropsz ( bohóc ), Trallala ( erőművész ) és Balerina ( légtáncosnő ) épp a Kicsikocsi cirkusz meghallgatására igyekeznek. Mindenkinek van egy különleges képessége ha megtalálják a cirkuszt, akkor bemutathatják a produkcióikat. Összetalálkoznak a gyerekekkel és megállnak, hogy pihenjenek egy kicsit.  A négy jóbarát nagyon szeret énekelni, főleg, ha a gyerekek is velük énekelnek! Találnak egy varázs dobozt, amikből előkerülnek mindenféle kincsek, ruhák, mesebeli kellékek, amik emlékeztetik őket egy-egy mese dalára. Több sem kell nekik, kezdődhet a móka, indulhat a dalverseny! A sorra előkerülő holmiktól egy- egy szereplő dalra fakad, amiből egy igazi, hatalmas buli kerekedik, amiben természetesen a gyerekek is részt vesznek. Mindenki nagyon jól érzi magát, de nemsokára a négy vidám barát tovább kell, hogy induljon, így lassacskán búcsúznak a gyerekektől. Búcsúzóul egy nagyot énekelnek még közösen.

A gyerekek asszociációs játékban kitalálják, hogy mely sláger következik, melyben különböző jellemző tárgyak, kellékek, ruhák segítenek nekik. Az előadáson elhangzanak a legnépszerűbb, mesék slágerei, melybe a gyerekek is bekapcsolódhatnak.

Maugli és a majmok

Maugli az erdőben él, az állatok között nevelkedett. Legjobb barátaival Baluval és Bagirával minden nap élelmet keresnek. Egy napon Maugli ellátogat a faluba és látja hogy az emberek a faluban összegyűjtik az ételt, és elraktározzák. Ez nagyon megtetszik Mauglinak. Támad egy ötlete, hogy épít egy saját raktárt az erdőben. Ehhez segítségre lenne szüksége, de Balunak, és Bagirának nem tetszik az ötlet. Végül sikerül meggyőznie őket. El is készül a raktár, és a három barát lelkesen gyűjtik az élelmet. De mások is felfedezik az építményt, és, hogy könnyen lehet élelemhez jutni belőle. Maugli először azt hiszi, hogy Balu csapja be, de rájönnek, hogy nem egymás között kell keresniük a bűnöst. Nyomozásba kezdenek, és kiderítik, hogy a Majmok lopják az élelmiszerkészleteket. Maugli meg akarja védeni a raktárt. Csapdát állít a majmoknak. A majmok félnek a kígyótól, ezért egy műkígyót rak a raktár elé, hogy távol tartsa a betolakodókat. A majmok viszont rájönnek a cselre, és ellopják a műkígyót is. Balu nagyon dühös lesz, de Maugli megpróbálja neki elmagyarázni, hogy a harag rossz tanácsadó, és csellel még elkaphatják a majmokat. Ám a dolog rosszul sül el, a raktár kigyullad, de sikerül a tüzet megfékezniük. A veszedelem rádöbbenti a majmokat, hogy rosszat tettek. Végül mindenki békét köt, és egy hatalmas bulival ünneplik meg, hogy mindig jó barátok lesznek.

Hopp nyuszi kalandjai – zenés húsvéti mesejáték –

Hopp nyuszi egy kedves kisnyulacska, legjobb barátja Csibe Csongor. Egy napon, Húsvét előtt, Hopp levelet kap a Nyusziügyi Tanácstól. Veszélyben a Húsvét, meg kell mentenie az ünnepet, különben elmarad. Mindenki csak rá számít, ettől a nyuszi nagyon megijed. Csongor bíztatja barátját, hogy segítséggel sikerülhet a feladatot teljesíteni. Amikor elkészül az 1000 db tojás, mindenki csak őt ünnepeli és kitüntetést akarnak adni neki, de

lelkiismerete megszólal. Elmondja mennyi segítséget kapott a barátaitól, így mindenki jutalmat kap. Nyuszi rájön, hogy egyáltalán nem baj, ha valamiben nem olyan ügyes, lényeg, hogy nem adta fel, és örül, hogy sok jó barátja van, akikre lehet számítani.

Ez a mese igazi kedves, húsvéti történet, kicsit mai elemekkel, zenével, humorral. Könnyed, szórakoztató program kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Télapó okosórája – ünnepi műsor, a Mikulás ajándék osztásával vagy adventi készülődéssel

Mikulás, Rudolf és a Segítő manók az ajándékozásra készülnek. Mindenki sürög, forog, csomagol. Mikulásnak is sok a dolga, de jaj,mostanában feledékeny, így beszerez egy „okosórát” és rábízza egyik manójára, Katyvaszra.

Katyvasz nagyon büszke a feladatára, és minden percben igyekszik az órára vigyázni, de egy óvatlan pillanatban leejti és összetörik. A manók nagyon megijednek, megpróbálják menteni a menthetőt, mert attól félnek, hogy az óra nélkül Mikulás nem tud eljutni mindenhová. Rudolf közben azt hiszi, hogy az okosóra miatt ő már nem fontos segítője a Mikulásnak. Ezért megsértődik és sztrájkot hirdet. Nagy kalamajka kerekedik. A két manó attól tart, hogy elrontották a gyerekek örömét, és elmarad a Mikulás ajándékosztása. Ám végül a Mikulás mindent helyre hoz és elmondja mennyire fontos, hogy higgyünk abban, amit teszünk, mert az önmagunkba vetett hit nélkül semminek nincs értelme.

Kedves mese, egy igazi régi – új történet, sok humorral, és értékes mondanivalóval. A műsor után választható az ajándékok kiosztása, vagy adventi várakozás dalokkal, versekkel.

Lassán Evelyn gyermekkoncert – interaktív zenés programok, választható témákban

Zenés gyermekműsor, gyermekkoncert!

A koncerteken a dalszerző – énekesnő saját szerzeménye, valamint gyermek népdal feldolgozásai szerepelnek. A szerző a dalokkal a szórakoztatás mellett zeneileg és szövegeiben is magas színvonalra törekszik. Elsődleges cél, hogy a legkisebbek is igényes zenét hallgathassanak, szövegviláguk igényesen humoros, a koncerteket rengeteg zene, tánc, játék és mozgás fűszerezi. Többféle témakörben összeállított zenei anyagok, melyek személyre szabhatóak, így lesz különleges és egyedi az Ön rendezvénye.

A koncertek igény szerint változó hosszúságúak és tematikájúak, melyek kiválóak rendezvényekre, falunapokra, fesztiválokra, önkormányzati és zártkörű rendezvényekre, családi és gyermeknapokra. A produkció sokszínűségéből adódóan lehetőség van többféle műsor összeállítására. A megrendelők igényei szerint kisebb költségvetésű rendezvényekre a szóló énekes önállóan, valamint nagyszínpadokra zenekarral rendelhető.