Ünnepi műsorok, megemlékezések

Szórakoztató műsoraink mellett ünnepi alkalmakra, megemlékezésekre, nemzeti és nemzetiségi ünnepekre is kínálunk műsorokat. A műsorok magas színvonalon, átgondolt tartalommal, méltón állítanak emléket, tisztelegnek és emelik egy ünnepi program fényét. A legfőbb nemzeti ünnepekhez kapcsolódó műsorok széles skáláját tudjuk nyújtani.

Augusztus 20-a

Magyarország nemzeti napja, az államalapítás és államalapító Szent István királyunk emlékünnepe.Ez a nap egyben a magyar katolikus egyház egyik főünnepe, valamint emlékezünk és tisztelgünk államalapító királyunk előtt. Műsorunkba olyan műveket választottunk mint többek között Az előadásban egyaránt érvényesülnek a népi motívumok, és a modern hangzásvilág. A műsor végén igény szerint hagyományos stilizált kenyér áldást és kenyér megszegést mutatunk be. Ezután jelképesen a kenyeret szétosztjuk.

Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc

Magyarország újkori történetének egyik meghatározó eseménye. A március 15.ei forradalom a magyar nemzet leghíresebb háborús konfliktusának kiinduló pontja, ifjú hőseire méltóképpen emlékezünk ünnepi műsorunkkal.

A műsorban elhangzanak a szabadságharchoz kapcsolódó ikonikus dalok és versek, valamint korabeli írások részleteivel idézzük fel a kor szellemiségét. Ezen kívül a forradalomról, hőseinkről megemlékező zenei anyaggal színesítjük a programot.

1956 os forradalmi emlékműsor és nemzeti gyásznap megemlékezés

1956. október 23-a emléke örökké élni fog az emberek és nemzetek emlékezetében. Egy nap, amely a bátorság, az öntudat és a győzelem napja volt. Mindannyian emlékezetünkben megőrizzük a magyar népnek a szabadságáért hozott áldozatát. E nap hőseinek állít méltó emléket műsorunk, egyben ez a műsor megemlékezés a november 4., azaz a nemzeti gyásznap alkalmából. Az előadásba a legszebb verekkel és dalokkal hajtunk fejet a mártírok előtt.

Trianoni szerződés

Június 4 – nemzeti emléknap, a Trianoni békeszerződés aláírásának napja. A történelmi okirat Magyarország új határainak megállapítása mellett 35 000 főben korlátozta a magyar hadsereg létszámát, megtiltotta légierő és nehézfegyverek tartását. Az intézkedés következtében egybefüggő magyar lakosságú tömbök is a határ túloldalára kerültek. Ebben a műsorban emlékezünk a háború mellett a mintegy 3,3 millió határon kívűl rekedt magyarra is. Rövid jelenetben idézzük fel ennek szomorú emlékét, melyet versek, és megindító dalok körítenek.

Ünnepi műsoraink palettája folyamatosan bővül, elképzeléseivel keressen bizalommal.

Bővebbet szeretne tudni felnőtteknek szóló műsorainkról? Kérje ajánlónkat!